-
Jak pracodawcy mogą zadbać o zdrowie swoich pracowników
Otyłość i choroby jej towarzyszące, niski poziom aktywności fizycznej oraz starzenie się - to istotne czynniki obniżające sprawność i wydajność pracowników, a także przyczyniające się do ich częstszych absencji. Dlatego eksperci apelują, aby aktywnie przeciwdziałać tym problemom i podpowiadają, jak to robić.
-
Dieta ma duży wpływ na wyniki w pracy
Podpowiadamy, co należy jeść i pić, żeby poprawić swoje samopoczucie, zwiększyć efektywność i ograniczyć liczbę absencji chorobowych w pracy.
NAJNOWSZE
-
Odżywianie a indeks studencki
Studenci zapominają często o zdrowym talerzu. Jedzą w pośpiechu, nieregularnie, podjadają między posiłkami. Wybierają często te tańsze produkty, gotowe, a więc zawierające mniej wartościowych składników. Jak dowodzą liczne badania naukowe, to może odbijać się na ich zdrowiu. Co i jak jeść, by zachować siły – nie tylko w czasie sesji?
-
Okres dojrzewania trwa aż do trzydziestki
-
Ryzyko chorób sercowo-naczyniowych u osób transpłciowych
-
Nowe spojrzenie na nadciśnienie
-
Czy medycyna poradzi sobie bez alkoholu?