Tag:
-
Fakty o witaminach: A, E, D i K
„Witamina to substancja, która czyni cię chorym, jeśli jej nie zjesz” – zdefiniował kiedyś noblista Albert Szent-Gyorgyi, odkrywca witamin C i P. Ale nadmiar witamin też uczynić może chorym. Łatwiej o to przy zażywaniu witamin rozpuszczalnych w tłuszczach: A, D, E i K .
5 minut czytania
NAJNOWSZE
-
Cukier szkodzi, a nie krzepi
Zrozumienie, że cukier szkodzi, przychodzi ludziom z oporami. Może dlatego, że nadmiar słodkości kojarzony jest przede wszystkim z otyłością i próchnicą, a rzadziej się mówi o poważnych schorzeniach, którym sprzyja: stłuszczeniu wątroby, chorobach trzustki, trwałych zmianach w metabolizmie, a nawet demencji.
-
Nie zapomnij o zielonym do zupy
-
Limit na żywienie
-
Późniejsze przejście menopauzy wiąże się ze zdrowszymi naczyniami krwionośnymi
-
Czy da się uchronić dziecko przed uzależnieniem?