Tag:
-
Fasola i groch bardziej sycące niż mięso
Wysokobiałkowe posiłki oparte na roślinach strączkowych sycą bardziej niż mięsne posiłki. Co więcej, ograniczają również apetyt – co skutkuje mniejszym objadaniem się - dowodzi eksperyment duńskich uczonych z uniwersytetu w Kopenhadze, którego wyniki opublikowali w piśmie „Food and Nutrition Research”.
NAJNOWSZE
-
Liszaje – wspólna nazwa, odmienne mechanizmy
Liszaj nie jest jedną chorobą. Pod tą nazwą kryją się różne schorzenia skóry i błon śluzowych, od autoimmunologicznych po wynikające z przewlekłego świądu. Nauka coraz lepiej rozumie ich mechanizmy.
-
Trąd powraca?
-
Przeciwko pneumokokom mamy broń nowej generacji, której nie używamy
-
Nowe badania na temat alkoholu – groźne nawet małe ilości
-
Zawał serca – stan nagły, na który możemy pracować latami