-
Jakie zarazki czyhają w brudnej kuchni
Campylobacter, Salmonella, E. coli - to tylko niektóre drobnoustroje, które mogą czaić się na kuchennych blatach czy nożach, a zakażenie może spowodować już mycie mięsa pod kranem czy krojenie różnych produktów na tej samej, nieumytej desce. Wystarczy jednak przestrzegać kilku prostych zasad, aby zmniejszyć ryzyko problemów. Sprawdź, czy je stosujesz.
-
Wycofywane mrożonki: wszystko co warto wiedzieć o listerii
Listeria monocytogenes jest przyczyną wycofania ze sklepów mrożonek z kukurydzą. Poznaj fakty o tej szczególnie groźnej dla ciężarnych bakterii i sposoby, jak jej uniknąć.
NAJNOWSZE
-
Zakrzepica zabija po cichu
Co czwarty zgon na świecie spowodowany jest powikłaniami zatorowo-zakrzepowymi. Zakrzepica to cichy zabójca. O jej często odległych powikłaniach, ale też profilaktyce opowiadali eksperci w dziedzinie chirurgii naczyniowej, flebologii, kardiologii interwencyjnej i hematologii podczas konferencji prasowej zorganizowanej w Światowym Dniu Zakrzepicy.
-
Lekarze uzależniają się tak samo jak każdy inny człowiek
-
Czy antykoncepcja szkodzi?
-
Polki potrzebują screeningu HPV. Nowoczesna diagnostyka może uratować tysiące kobiet
-
Immunoterapia w raku jelita grubego?