Tag:
  • Fot. PAP

    10 błędów w żywieniu małych dzieci

    Pulchny bobas to nie jest zdrowe dziecko! Co trzeci maluch w Polsce w wieku od 5. do 36. miesiąca życia ma nieprawidłową masę ciała. To efekt błędów w ich żywieniu. Warto je poznać, by zmienić dietę dziecka.

    6 minut czytania

NAJNOWSZE

  • Adobe Stock

    Śledź to zdrowie, ale...

    Śledzie mają w sobie dużo zdrowotnych wartości. Nie powinno ich zabraknąć na świątecznym stole, tym bardziej, że nadal spożycie ryb w Polsce jest niewystarczające. Wybierając je, warto jednak zwrócić uwagę, by pochodziły z różnych akwenów, aby uniknąć nadmiernego narażenia na zanieczyszczenia - przypomina dr n. o żywieniu Katarzyna Wolnicka, specjalistka w dziedzinie dietetyki i edukacji żywieniowej.

  • Świąteczna apteczka: szczypta umiaru i coś na zgagę

  • Zawał już dawno przestał być chorobą mężczyzn

  • Znikną białe plamy na mapie rehabilitacji domowej

  • Przygotuj zdrowe święta

  • Adobe

    Mirra, kadzidło i złoto

    Mirra, kadzidło i złoto, to dary, które Trzej Mędrcy – według biblijnych przekazów – przynieśli małemu Jezusowi. Mają swoje cenne zastosowania w medycynie. Od starożytności do dziś są wykorzystywane w zwalczaniu groźnych chorób, a w laboratoriach trwają prace nad nowymi zastosowaniami.

  • Gdzie po pomoc w święta

  • Wegańskie dzieci są często niższe i mają słabsze kości