Tag:
-
Grzyby zamiast kiełków i kotleta
Już w maju zaczyna się sezon na borowiki. Potem zbieramy kurki, podgrzybki, a jesienią – rydze i opieńki. Boczniaki i pieczarki dostępne są przez cały rok. Wbrew obiegowej opinii grzyby nie są niezdrowe – jest wprost przeciwnie!
-
Barszcz wigilijny - najzdrowszy z prawdziwkami
Grzyby, uważane przez dziesiątki lat za bezwartościowy dodatek smakowy, są bogatym źródłem przeciwutleniaczy spowalniających procesy starzenia w naszym organizmie.
NAJNOWSZE
-
Coraz więcej dzieci ma cukrzycę typu 2
Uwaga rodzice – badania wskazują na gwałtowny wzrost zachorowań na cukrzycę typu 2 wśród dzieci. Sprzyja temu rozwój cywilizacyjny połączony z niedoborem ruchu i niezdrowym stylem żywienia. Na szczęście niepokojące objawy nietrudno rozpoznać, a zagrożenie mogą znacząco obniżyć proste działania.
-
Obraz ludzkiego ciała w nowoczesnej ramie, czyli o roli radiologów
-
Jak wygląda codzienność w chorobie reumatycznej
-
Medycyna kosmiczna to już nie kosmos
-
Socjolożki: nie szukajmy winy tylko w świecie wirtualnym