Tag:
-
Co producenci dodają do żywności i po co?
Producenci żywności lubią anonsować, że ich produkt nie zawiera konserwantów, zdając sobie sprawę z tego, że wielu konsumentów obawia się szkodliwego wpływu na zdrowie tego rodzaju składników produktów. Poznaj prawdę o stosowanych w żywności dodatkach.
4 minuty czytania
NAJNOWSZE
-
Statyny – leki niedoceniane, a jednak ratujące życie
Statyny od lat pozostają jednym z najczęściej przepisywanych leków na świecie, a jednocześnie jednymi z najbardziej kontrowersyjnych. Wielu pacjentów niechętnie sięga po te preparaty, obawiając się skutków ubocznych, takich jak bóle mięśni, osłabienie czy dolegliwości żołądkowe.
-
Zroluj zdrowie – siła wyborów
-
Waga małżeństwa i inne miary
-
Plan finansowy NFZ pisany na serwetce
-
Kwasy omega pomagają zadbać o kondycję naszego organizmu