Tag:
-
Fasola i groch bardziej sycące niż mięso
Wysokobiałkowe posiłki oparte na roślinach strączkowych sycą bardziej niż mięsne posiłki. Co więcej, ograniczają również apetyt – co skutkuje mniejszym objadaniem się - dowodzi eksperyment duńskich uczonych z uniwersytetu w Kopenhadze, którego wyniki opublikowali w piśmie „Food and Nutrition Research”.
NAJNOWSZE
-
Grzybice układowe – niedoceniane zagrożenie
Według najnowszych badań inwazyjne grzybice mogą odpowiadać nawet za 3,8 miliona zgonów rocznie na świecie. Jeszcze niedawno uznawano je za choroby rzadkie i marginalne, „przywleczone z tropików” - dziś coraz częściej pojawiają się w szpitalach, gdzie atakują pacjentów z osłabioną odpornością.
-
Badanie: olejki eteryczne, czyli jak przechytrzyć oporne bakterie
-
Skąd się biorą napięciowe bóle głowy
-
10 wskazówek dla seniorów, jak dbać o zdrowie
-
Przewlekła niewydolność żylna
Materiał partnerski