-
Grzyby zamiast kiełków i kotleta
Już w maju zaczyna się sezon na borowiki. Potem zbieramy kurki, podgrzybki, a jesienią – rydze i opieńki. Boczniaki i pieczarki dostępne są przez cały rok. Wbrew obiegowej opinii grzyby nie są niezdrowe – jest wprost przeciwnie!
-
Barszcz wigilijny - najzdrowszy z prawdziwkami
Grzyby, uważane przez dziesiątki lat za bezwartościowy dodatek smakowy, są bogatym źródłem przeciwutleniaczy spowalniających procesy starzenia w naszym organizmie.
NAJNOWSZE
-
Kolonoskopia – praca domowa dla pacjenta
Patronat Serwisu ZdrowieKolonoskopia to badanie, które pozwala wykryć nieprawidłowości w jelitach, często zapobiec rozwojowi raka¸ ale nawet najprecyzyjniejszy kolonoskop i najbardziej doświadczony endoskopista nie wykonają go dobrze, jeżeli pacjent nie będzie odpowiednio przygotowany – zaznacza dr hab. n. med. Anna Wiechowska-Kozłowska, specjalistka chorób wewnętrznych, gastroenterolożka szpitala MSWiA w Szczecinie.
-
Wyzwania medycyny: poprzeczne zapalenie rdzenia
-
XXI Kongres Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii
Patronat Serwisu Zdrowie -
Infekcje pokarmowe a podróże
Patronat Serwisu Zdrowie -
Kremy nie wystarczą - AZS wymaga kompleksowego podejścia