Tag:
-
Grzyby zamiast kiełków i kotleta
Już w maju zaczyna się sezon na borowiki. Potem zbieramy kurki, podgrzybki, a jesienią – rydze i opieńki. Boczniaki i pieczarki dostępne są przez cały rok. Wbrew obiegowej opinii grzyby nie są niezdrowe – jest wprost przeciwnie!
-
Barszcz wigilijny - najzdrowszy z prawdziwkami
Grzyby, uważane przez dziesiątki lat za bezwartościowy dodatek smakowy, są bogatym źródłem przeciwutleniaczy spowalniających procesy starzenia w naszym organizmie.
NAJNOWSZE
-
Nowe spojrzenie na nadciśnienie
Nadciśnienie od lat uchodzi za chorobę przewidywalną: sól, stres, wiek, geny. Tymczasem najnowsze badania podważają ten schemat i pokazują, że ciśnienie krwi kształtuje bardziej złożona sieć procesów, niż sądzono jeszcze dekadę temu. Zmienia to sposób myślenia zarówno o przyczynach choroby, jak i o tym, komu i kiedy należy ją diagnozować.
-
Czy medycyna poradzi sobie bez alkoholu?
-
Dziesiątka dla serca
-
Klinicyści UCK WUM: gdzie nowoczesna technologia spotyka się z człowiekiem
-
Chat to nie psycholog