Tag:
-
Żywność ekologiczna – czyli jaka?
Moda na żywność spod znaku „bio”, „organic”, „eko” zatacza coraz szersze kręgi. Kiedyś była ona dostępna tylko w specjalistycznych sklepach. Dziś można ją znaleźć już w prawie każdym większym markecie. Jest jednak znacznie droższa od „zwykłej” żywności. Czy naprawdę warto ją kupować?
7 minut czytania -
Jak świadomy konsument kupuje warzywa i owoce
Wybierając owoce i warzywa warto sprawdzać ich oznaczenia - są źródłem informacji m.in. o warunkach uprawy.
3 minuty czytania
NAJNOWSZE
-
Konwalia może wzmocnić lub zatrzymać serce
Kiedy majowy las pachnie konwalią, niewielu z nas myśli o farmakologii. A właśnie w tych drobnych dzwoneczkach kryje się aż 38 glikozydów nasercowych, zdolnych wzmocnić – lub zatrzymać – ludzkie serce.
-
Cyfrowe technologie służą seniorom
-
Opieka paliatywna – by uśmierzyć ból
-
Przeszczep mikrobioty w chorobie alkoholowej
-
Senior Café – filiżanka kawy zmieniająca opiekę długoterminową
Materiał partnerski