-
Olej palmowy - niejedyne zagrożenie zdrowotne w słodyczach
Olej palmowy to składnik wielu słodyczy, produkowanych przemysłowo, w tym popularnego kremu do smarowania pieczywa. Lepiej takich produktów unikać, ale nie tylko dlatego, że olej palmowy zawiera substancje rakotwórcze. Przekonuje o tym dr Marta Mańczuk, kierownik Pracowni Prewencji Pierwotnej Zakładu Epidemiologii i Prewencji Nowotworów, Centrum Onkologii w Warszawie w rozmowie z Anną Piotrowską.
dr Marta Mańczuk6 minut czytania
NAJNOWSZE
-
Chandra się zdarza, ale można jej zaradzić
Pogoda ma znaczenie, ale ona nie decyduje o tym, czy jesteśmy podatni na depresję, wpływa na to szereg innych czynników biologicznych i środowiskowych. Jeśli mamy skłonności do zamartwiania się warto nad tym popracować i zwiększyć komfort życia - uważa Anna Augustyniak, psycholożka, psychoterapeutka CBT w Centrum Terapii Dialog i Szpitalu Bielańskim w Warszawie.
-
Czy roślinny burger jest zdrowy?
-
Wczesna diagnoza CT1 – jak uniknąć stanu zagrożenia życia
-
Nie zapomnij o zielonym do zupy
-
Limit na żywienie