Tag:
-
Olej palmowy - niejedyne zagrożenie zdrowotne w słodyczach
Olej palmowy to składnik wielu słodyczy, produkowanych przemysłowo, w tym popularnego kremu do smarowania pieczywa. Lepiej takich produktów unikać, ale nie tylko dlatego, że olej palmowy zawiera substancje rakotwórcze. Przekonuje o tym dr Marta Mańczuk, kierownik Pracowni Prewencji Pierwotnej Zakładu Epidemiologii i Prewencji Nowotworów, Centrum Onkologii w Warszawie w rozmowie z Anną Piotrowską.
NAJNOWSZE
-
Potrzeby polskich seniorów
Polscy seniorzy, choć żyją coraz dłużej, należą do najbardziej schorowanych: większość osób po 70 r.ż. ma kilka przewlekłych schorzeń wymagających osobnego postępowania terapeutycznego.
-
Obraz ludzkiego ciała w nowoczesnej ramie, czyli o roli radiologów
-
Jak wygląda codzienność w chorobie reumatycznej
-
Medycyna kosmiczna to już nie kosmos
-
Ciężkie skutki choroby alkoholowej