Tag:
-
Wielkanocny stół okiem dietetyka – sprawdź co warto zjeść
Tradycyjnie, w czasie Wielkanocy, na polskich stołach lądują przeróżne smakołyki – od wędlin i pasztetów począwszy, a na babach i mazurkach skończywszy. Dowiedz się, co o wielkanocnych potrawach sądzą specjaliści ds. żywienia.
5 minut czytania
NAJNOWSZE
-
Cukier szkodzi, a nie krzepi
Zrozumienie, że cukier szkodzi, przychodzi ludziom z oporami. Może dlatego, że nadmiar słodkości kojarzony jest przede wszystkim z otyłością i próchnicą, a rzadziej się mówi o poważnych schorzeniach, którym sprzyja: stłuszczeniu wątroby, chorobach trzustki, trwałych zmianach w metabolizmie, a nawet demencji.
-
Nie zapomnij o zielonym do zupy
-
Limit na żywienie
-
Późniejsze przejście menopauzy wiąże się ze zdrowszymi naczyniami krwionośnymi
-
Czy da się uchronić dziecko przed uzależnieniem?