-
Co warto wiedzieć na temat tzw. „superżywności”
Konsumenci coraz częściej stykają się w przestrzeni medialnej oraz przy sklepowych półkach z produktami spożywczymi promowanymi jako „superfood”. Co to właściwie oznacza? I które produkty rzeczywiście zasługują na to miano? Sprawdź, co radzą fachowcy.
4 minuty czytania -
Tak się nie odchudzaj!
Drakońskie diety i ciężkie reżimy treningowe to droga donikąd. W ten sposób nie tylko się trwale nie odchudzisz, ale dodatkowo możesz jeszcze zrujnować swoje zdrowie. Oto 10 najczęściej popełnianych błędów w odchudzaniu.
3 minuty czytania -
Dietetyczny zawrót głowy: modne diety kontra nauka
Co jeść żeby uniknąć chorób i zapewnić sobie długie życie? Jak skutecznie walczyć z nadwagą i otyłością? Teraz każdy może się tego dowiedzieć – w bezpłatnej poradni dietetycznej online.
5 minut czytania
NAJNOWSZE
-
Ludzkie ciało z termostatem
Temperatura ludzkiego ciała w spoczynku jest stabilna nawet przy zmianach temperatury otoczenia. Termostat, który wewnętrznie ją reguluje, znajduje się w mózgu, w podwzgórzu. Nie jest jednak niezawodny – czasem dochodzi do przegrzania organizmu, czyli hipertermii, której najwyższym stopniem jest udar cieplny.
-
WHO ostrzega przed upałami: zachowaj chłodną głowę
-
Proste zasady na upalne dni
-
Czarny bez – superfood czy toksyczna pułapka?
-
Spektrum autyzmu – konkretne drogowskazy