-
Brukiew: zdrowy symbol strasznych czasów
Brukiew jest niskokaloryczna i sycąca, ma niskie IG, mnóstwo makro i mikroelementów, a także przeciwnowotworowe glukozynolany. Mimo to Polacy niemal jej nie jadają, bo wciąż jest postrzegana jako symbol biedy i wojny.
-
Moc Polskich Warzyw: fasolka szparagowa – tradycyjny smak lata w nowej odsłonie
Fasolka szparagowa to tradycyjny składnik wielu polskich potraw letnich. Nie tylko jest niskokaloryczna i bogata w błonnik, ale również doskonale smakuje. Pomimo tych walorów, nie zawsze jest doceniana. Czas to zmienić! Przedstawiamy zaskakujące sposoby na przyrządzenie zielonej i żółtej fasolki szparagowej. Fasolka szparagowa na ciepło – nowoczesne interpretacje klasycznego dania.
-
Jak świadomy konsument kupuje warzywa i owoce
Wybierając owoce i warzywa warto sprawdzać ich oznaczenia - są źródłem informacji m.in. o warunkach uprawy.
NAJNOWSZE
-
Zaburzenia głosu to powszechna dolegliwość. Jak o niego dbać?
Patronat Serwisu ZdrowieGłos jest kluczowym elementem komunikacji międzyludzkiej. Dla niektórych to narzędzie pracy, o które trzeba szczególnie dbać. Wszyscy bez wyjątku powinni przestrzegać kilku uniwersalnych zasad, bo zaburzenia głosu są problemem powszechnym. Co konkretnie możemy zrobić, wyjaśniała dr Dorota Kapustka, specjalistka foniatrii i audiologii z Instytutu Fizjologii i Patologii Słuchu podczas wystąpienia poświęconemu higienie głosu.
-
Czy witamina D chroni przed zawałem?
-
Kiedy elektroniczna karta DiLO?
-
Muzeum na receptę
-
Nieprzewidywalne enterowirusy