-
Brukiew: zdrowy symbol strasznych czasów
Brukiew jest niskokaloryczna i sycąca, ma niskie IG, mnóstwo makro i mikroelementów, a także przeciwnowotworowe glukozynolany. Mimo to Polacy niemal jej nie jadają, bo wciąż jest postrzegana jako symbol biedy i wojny.
-
Moc Polskich Warzyw: fasolka szparagowa – tradycyjny smak lata w nowej odsłonie
Fasolka szparagowa to tradycyjny składnik wielu polskich potraw letnich. Nie tylko jest niskokaloryczna i bogata w błonnik, ale również doskonale smakuje. Pomimo tych walorów, nie zawsze jest doceniana. Czas to zmienić! Przedstawiamy zaskakujące sposoby na przyrządzenie zielonej i żółtej fasolki szparagowej. Fasolka szparagowa na ciepło – nowoczesne interpretacje klasycznego dania.
-
Jak świadomy konsument kupuje warzywa i owoce
Wybierając owoce i warzywa warto sprawdzać ich oznaczenia - są źródłem informacji m.in. o warunkach uprawy.
NAJNOWSZE
-
Marzenie o lataniu
Dziś, aby zostać pilotem nie trzeba już spełniać tak rygorystycznych wymagań zdrowotnych, jak kiedyś. Można np. nosić okulary, co jeszcze kilka lat temu już na wstępie dyskwalifikowało kandydata. Chyba, że chce się zostać pilotem odrzutowca, wtedy w grę nie wchodzą żadne zdrowotne kompromisy.
-
Dieta dziecka z chorobą onkologiczną
-
Antybiotyk to nie lek na przeziębienie
-
Bunt nastolatka może przykrywać jego problemy
-
Liszaje – wspólna nazwa, odmienne mechanizmy