-
Kiełki cenniejsze nie tylko od ziarna
Jednym z najlepszych źródeł witamin i mikroelementów, zwłaszcza zimą i wczesną wiosną, są kiełki. W tej pierwszej fazie rozwoju rośliny zawierają skoncentrowane ilości witamin, minerałów oraz antyoksydantów. W dodatku, w przeciwieństwie do wielu warzyw i owoców, nie zdążyły jeszcze wchłonąć zanieczyszczeń ze środowiska.
3 minuty czytania -
Zielone jest zdrowe
Zielony jęczmień, hit dietetyczny ostatniego czasu, można z powodzeniem zastąpić znacznie tańszymi kiełkami różnych roślin czy glonami. Mówi o tym Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk kliniczny z Instytutu Żywności i Żywienia w rozmowie z Anną Piotrowską.
Hanna Stolińska-Fiedorowicz4 minuty czytania
NAJNOWSZE
-
Czy dieta wpływa na ADHD?
Choć nadal brakuje jednoznacznych naukowych dowodów łączących zespół nadpobudliwości psychoruchowej (ADHD) ze sposobem odżywiania, coraz więcej przesłanek skłania badaczy do uważniejszego przyglądania się temu zagadnieniu.
-
Polskie dzieci z szansą na refundację ultranowoczesnego leczenia białaczki
-
Zanim kupisz przeczytaj skład
-
Proste sposoby na upały
-
Kiedy rozpocząć ćwiczenia po porodzie?