-
Jak truskawkami cieszyć się przez cały rok
Są pyszne, niskokaloryczne, nadają się do deserów i jako dodatki w innych potrawach, nawadniają i mają sporo wartości odżywczych. Mowa o truskawkach, na które rozpoczął się teraz sezon. Można jednak cieszyć się nimi przez cały rok.
-
Wszystko, co trzeba wiedzieć o mrożonkach
Eksperci przyznają, że w czasie mrożenia żywność traci od 10 do 30 proc. witamin. Mimo to, mrożenie pozostaje jednym z najlepszych sposobów utrwalania żywności. Przedstawiamy wady i zalety mrożonek.
-
Wycofywane mrożonki: wszystko co warto wiedzieć o listerii
Listeria monocytogenes jest przyczyną wycofania ze sklepów mrożonek z kukurydzą. Poznaj fakty o tej szczególnie groźnej dla ciężarnych bakterii i sposoby, jak jej uniknąć.
NAJNOWSZE
-
Infekcje pokarmowe a podróże
Patronat Serwisu ZdrowiePodróżując, trzeba przygotować się m.in. na infekcje pokarmowe. O jakich zasadach pamiętać i co powinna zawierać podręczna apteczka podróżna – wyjaśnia prof. Anatol Panasiuk, specjalista medycyny morskiej i tropikalnej, chorób zakaźnych i gastroenterolog.
-
Dermatoskop w aplikacji i u lekarza POZ?
-
Zakażenie paciorkowcem może być groźne dla dzieci
-
Jak radzić sobie z niepokojem wywołanym działaniami wojennymi
-
Ostra białaczka szpikowa – przeszczep szpiku dał mi drugie życie