-
Jak truskawkami cieszyć się przez cały rok
Są pyszne, niskokaloryczne, nadają się do deserów i jako dodatki w innych potrawach, nawadniają i mają sporo wartości odżywczych. Mowa o truskawkach, na które rozpoczął się teraz sezon. Można jednak cieszyć się nimi przez cały rok.
2 minuty czytania -
Wszystko, co trzeba wiedzieć o mrożonkach
Eksperci przyznają, że w czasie mrożenia żywność traci od 10 do 30 proc. witamin. Mimo to, mrożenie pozostaje jednym z najlepszych sposobów utrwalania żywności. Przedstawiamy wady i zalety mrożonek.
5 minut czytania -
Wycofywane mrożonki: wszystko co warto wiedzieć o listerii
Listeria monocytogenes jest przyczyną wycofania ze sklepów mrożonek z kukurydzą. Poznaj fakty o tej szczególnie groźnej dla ciężarnych bakterii i sposoby, jak jej uniknąć.
3 minuty czytania
NAJNOWSZE
-
Co siódme dziecko na świecie nie myje zębów lub robi to rzadko
Brak higieny jamy ustnej to nie tylko problem z nieświeżym oddechem, ale naprawdę poważne ryzyko rozwoju chorób serca, układu oddechowego, cukrzycy. Tymczasem niemal 14 proc. dzieci i nastolatków na świecie nigdy nie myło zębów lub robi to rzadko – wynika z jednego z najbardziej reprezentatywnego badania w tej dziedzinie.
-
Nie tyle grypa, co powikłania są obecnie problemem
-
Zakochanie – hormonalny doping
-
Złamane i szczęśliwe serca – również w medycynie
-
Chandra się zdarza, ale można jej zaradzić