-
Zielone jest zdrowe
Zielony jęczmień, hit dietetyczny ostatniego czasu, można z powodzeniem zastąpić znacznie tańszymi kiełkami różnych roślin czy glonami. Mówi o tym Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk kliniczny z Instytutu Żywności i Żywienia w rozmowie z Anną Piotrowską.
Hanna Stolińska-Fiedorowicz4 minuty czytania -
Zielony jęczmień dla zabieganych
Zielony jęczmień zawiera dziesiątki cennych substancji odżywczych. Dla ludzkiego zdrowia szczególnie cenny jest chlorofil, który swoją budową przypomina hemoglobinę. Kosztowny zielony jęczmień z powodzeniem mogą zastąpić kiełki, a niektórym grupom osób zielony jęczmień jest wprost odradzany.
2 minuty czytania
NAJNOWSZE
-
Złośliwe nadciśnienie tętnicze wciąż istnieje
Złośliwe nadciśnienie tętnicze to najcięższa postać nadciśnienia, stan ostry stanowiący bezpośrednie zagrożenie życia. Rokowanie pacjenta jest porównywalne z niekorzystnym przebiegiem chorób onkologicznych – stąd nazwa.
-
Czy rak szyjki macicy przejdzie do historii?
Patronat Serwisu Zdrowie -
Współczesne wyroby tytoniowe i nikotynowe – nowe, ale czy lepsze?
-
Naukowcy o mineralnym panaceum stosowanym w medycynie alternatywnej
-
Przemoc relacyjna u dziewcząt to uderzenie w splot słoneczny