Tag:
-
Dlaczego tak bardzo lubimy bób?
Pierwszy bób w sezonie to coś w rodzaju małego święta. Na tę kulinarną przyjemność czeka wielu Polaków. Wystarczy kilka minut, by ziarna wylądowały we wrzątku, a cała kuchnia wypełniła się intensywną, bulionową wonią. Ten charakterystyczny aromat to pierwsza podpowiedź, że bób ma w sobie coś, co nasz mózg koduje jako czystą przyjemność.
4 minuty czytania
NAJNOWSZE
-
Bierzesz leki? Sprawdź, czy nie reagują na słońce
Ibuprofen, naproksen, tetracyklina – to tylko wybrane przykłady z licznej grupy leków, które oddziałują z promieniami słonecznymi. Mogą wytwarzać wolne rodniki, powodując uszkodzenia skóry, albo prowokować reakcje alergiczne.
-
Złoty standard w karmieniu piersią
-
Czasami warto się spocić
-
Ziemniaki i cukrzyca typu 2. Nauka zabiera głos
-
Talerz dziecka, gdy żar z nieba