-
Kiełki cenniejsze nie tylko od ziarna
Jednym z najlepszych źródeł witamin i mikroelementów, zwłaszcza zimą i wczesną wiosną, są kiełki. W tej pierwszej fazie rozwoju rośliny zawierają skoncentrowane ilości witamin, minerałów oraz antyoksydantów. W dodatku, w przeciwieństwie do wielu warzyw i owoców, nie zdążyły jeszcze wchłonąć zanieczyszczeń ze środowiska.
3 minuty czytania -
Zielone jest zdrowe
Zielony jęczmień, hit dietetyczny ostatniego czasu, można z powodzeniem zastąpić znacznie tańszymi kiełkami różnych roślin czy glonami. Mówi o tym Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk kliniczny z Instytutu Żywności i Żywienia w rozmowie z Anną Piotrowską.
Hanna Stolińska-Fiedorowicz4 minuty czytania
NAJNOWSZE
-
Medycyna podróży - wymóg współczesności
Materiał partnerskiO medycynie podróży rozmawiamy z prof. Krzysztofem Korzeniewskim, kierownikiem Zakładu Epidemiologii i Medycyny Tropikalnej w Gdyni, profesorem Wojskowego Instytutu Medycznego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie.
-
Czy kobieta w ciąży bliźniaczej powinna jeść za trzech?
-
Opłaca się schudnąć w średnim wieku
-
Zdrowie w parze
-
Trening w ciąży